Beugels voor volwassenen

Beugels voor volwassenen

Overweegt u om een beugel te nemen, maar weet u nog niet helemaal zeker wat de mogelijkheden zijn? TM Orthodontie in Berkel en Rodenrijs is onder andere gespecialiseerd in beugels voor volwassenen. Met meer dan 34 jaar ervaring zijn wij expert op het gebied van orthodontie. 

Het plaatsen van een beugel kan als een flinke stap worden ervaren, met name door volwassenen. Maar door de technologie die ook in de orthodontie branche niet heeft stilgestaan, zijn er verschillende mogelijkheden om als volwassene een beugel te laten plaatsen. Ook ontzichtbaar en vrijwel pijnloos. 

Of het nemen van een beugel voor u een cosmetische reden heeft of dat er in uw jeugd nooit iets is gedaan aan uw scheve tanden, bij TM Orthodontie kunnen wij op diverse manieren een gebitscorrectie uitvoeren d.m.v. het plaatsen van een beugel voor volwassenen.

Vaste beugel

Een vaste beugel, ook wel ‘slotjesbeugel’ genoemd, bestaat uit slotjes die op je tanden en kiezen worden geplakt.

In de slotjes wordt een draad aangebracht die ervoor zorgt dat je tanden en kiezen recht gaan staan. 

Onzichtbare beugel

Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd. Deze techniek is uiterst comfortabel, omdat de aligners met eten en tandenpoetsen uitgedaan kunnen worden.

Om de een à twee weken plaats je zelf een nieuw hoesje, je hoeft hiervoor dus niet terug naar de praktijk. De clear aligner biedt vele voordelen.

Uitneembare Beugel

Deze beugel is handig als er enkele tanden scheef staan. De losse beugel bestaat uit klein plaatje tegen je gehemelte. Het plaatje klikt vast op je kiezen.

Kleine veertjes in de beugel verplaatsen de tanden naar de goede positie. Dit is voor kleine correcties en de behandeling is meestal na enkele maanden voltooid.

Advies?

Bent u benieuwd of een gebitscorrectie ook op latere leeftijd nog een mogelijkheid is? 

Neem dan vooral contact met ons op voor een persoonlijk advies van onze tandarts of orthodontist. Wij zijn uw aanspreekpunt wanneer u bijvoorbeeld om cosmetische redenen een correctie overweegt, of wanneer u hebt gemerkt dat na verloop van tijd uw tanden steeds schever zijn gaan staan, of zijn afgesleten. 

Het kan ook zo zijn dat er vroeger niets aan de stand van uw gebit gedaan is of gedaan kon worden. Het verhelpen van gebitsafwijkingen heeft nu, door voortschrijdende technieken, veel meer mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig geworden? Wij gaan graag met u in gesprek.

Wilt u meer informatie of wilt u een intake plannen bij ons op de praktijk, neem dan contact met ons op of meldt u zich online aan.