Onzichtbare beugel Berkel

Onzichtbare beugel (Invisalign)

Bent u op zoek naar een oplossing om u tanden recht te krijgen? U wilt geen vervelende slotjes of een zichtbare beugel…. Wij hebben de oplossing voor u!

Wij introduceren u aan Invisalign. Ervaar de innovatieve beugeloplossing zonder slotjes. Met Invisalign is het net alsof je tanden recht worden gezet zonder beugel.

Invisalign is een nieuwe techniek om tanden en kiezen recht te zetten. Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd. Deze techniek is uiterst comfortabel, omdat de aligners met eten en tandenpoetsen uitgedaan kunnen worden. Daarbij treedt er geen irritatie op van de wangen of lippen. De aligners zijn gemaakt van doorzichtig kunststof en hebben precies de afmetingen van de tanden en kiezen, waardoor het nauwelijks voelbaar is in de mond. Helaas kan een Invisalign-behandeling niet altijd toegepast worden. Dit systeem heeft zeker zijn beperkingen. Daarom zal eerst moeten worden overlegd wat het gewenste behandeldoel is.

Daarna kan de behandelaar beoordelen of dit binnen de mogelijkheden van Invisalign valt. Daarnaast is een Invisalign-behandeling alleen geschikt voor volwassenen en oudere kinderen (vanaf 15 jaar).

Doorzichtige plaat (Essix)

De Essix is een doorzichtig kapje dat helemaal aansluit om je tanden. Het is belangrijk deze beugel goed te dragen, want hij zorgt ervoor dat je tanden en kiezen in de juiste stand blijven staan. De Essix wordt meestal nog gedurende één jaar gecontroleerd door de behandelaar. De behandelaar bepaalt wanneer je de Essix moet dragen. Meestal is dit in de eerste maanden dag en nacht. In de meeste gevallen wordt het hierna afgebouwd tot het alleen ’s nachts dragen ervan.

Zorg dat je de Essix goed schoonhoudt. Maak hem elke dag goed schoon met een zachte tandenborstel en spoel hem daarna af met koud water.

Spalk

Een spalk wordt meestal geplaatst wanneer de actieve behandeling afgerond is, en blijft dan de rest van je leven zitten. De spalk zorgt ervoor dat je tanden en kiezen in de juiste stand blijven staan. Tanden hebben namelijk de neiging terug te groeien in hun oorspronkelijke stand. Een spalk zit er voor altijd en je kunt er alles mee doen wat je zonder beugel ook doet.

Poets je tanden goed rondom de spalk, want hier blijven etensresten achter zitten. Met een spalk is het niet mogelijk om te flossen. Gebruik daarom tandenstokers of ragertjes. Wij raden je aan om iedere dag de ruimte tussen de tanden goed schoon te houden. Doe je dit niet, dan kunnen er tandvleesontstekingen ontstaan.