Beugel volwassenen

Een beugel voor volwassenen

Heeft u als volwassene altijd al wat aan de stand van uw tanden willen doen? Of is er een andere reden waarom een beugel bij u nu alsnog nodig is? TMOrthodontie biedt speciale doorzichtige beugels voor volwassenen zonder (metalen) slotjes. 

Bent u benieuwd of een gebitscorrectie ook op latere leeftijd nog een mogelijkheid is? Neem dan vooral contact met ons op voor een persoonlijk advies. Wij zijn uw aanspreekpunt wanneer u bijvoorbeeld om cosmetische redenen een correctie overweegt, of wanneer u hebt gemerkt dat na verloop van tijd uw tanden steeds schever zijn gaan staan, of zijn afgesleten.

Onzichtbare beugel (Invisalign)

Invisalign is een nieuwe techniek om tanden en kiezen recht te zetten. Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd.

Deze techniek is uiterst comfortabel, omdat de aligners met eten en tandenpoetsen uitgedaan kunnen worden. Daarbij treedt er geen irritatie op van de wangen of lippen. De aligners zijn gemaakt van doorzichtig kunststof en hebben precies de afmetingen van de tanden en kiezen, waardoor het nauwelijks voelbaar is in de mond. Helaas kan een Invisalign-behandeling niet altijd toegepast worden. Dit systeem heeft zeker zijn beperkingen. Daarom zal eerst moeten worden overlegd wat het gewenste behandeldoel is.

Daarna kan de orthodontist beoordelen of dit binnen de mogelijkheden van Invisalign valt. Daarnaast is een Invisalign-behandeling alleen geschikt voor volwassenen en oudere kinderen (vanaf 15 jaar).

Vergoeding beugel volwassenen

Vergoedingen bij een beugel voor volwassenen zijn over het algemeen minder dan de vergoedingen bij kinderen tot 18 jaar. Tanden verschuiven op latere leeftijd is gemiddeld duurder. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende dekkingen worden de kosten voor een onzichtbare beugel bij volwassenen niet-, deels- of volledig vergoed.

Om het wat makkelijker te maken hebben wij de verschillende vergoedingen voor beugels en orthodontie bij volwassenen op een rijtje gezet per verzekeraar. Aanvullend hierop kunt u het overzicht van Independer met alle vergoedingen orthodontie in 2018 (vanaf 18 jaar) bekijken.